Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/web/marencin.sk/hidden/db.php on line 4
Glamour Paríža | Ľubomír Jančok | Marenčin PT
Edície / Novinky
Novinky (47)
Pripravujeme (75)
Beletria (201)
Zlatá kreditka (128)
Krimi • triler • mystery (58)
Humor (24)
Osudy • osobnosti • pamäti (106)
Kuchárka (3)
Pre deti (20)
Víno (19)
Bratislava – Pressburg (172)
Osobnosti filozofie (26)
Gradiva (10)
Jedným dychom (8)
Ostatné tituly (61)
Foto • plagáty • postery (21)
Ľubomír Jančok
Glamour Paríža

V čom sa odlišujú Parížanka, Milánčanka a Slovenka? Podľa čoho ich spoznáte? A ako žijú? Ako sa žije u grófky na zámku? Ako si podajú študenta na pohovoroch na najprestížnejšie svetové školy? Kde nájdete intelektuálneho grázla či buržuj-bohéma? Autor vystupuje v pozícii „chirurga“ parížskej spoločnosti. Dozviete sa, aké kasty tu existujú. Nahliadnete do hlavy typickej Parížanky z Marie Claire... Krása, šarm, lesk, sláva, prestíž, potešenie, toto všetko a ešte oveľa viac nájdete v Paríži. Entrez! Vstúpte!

Ľubomír Jančok (PhDr., PhD., 1982, Veľké Rovné). V roku 2017 obhájil medzinárodný doktorát na parížskej Sorbonne a UK v Bratislave. Za 400 stranové dielo La réception de Balzac en Slovaquie mu porota v Paríži udelila najvyššie vyznamenanie Félicitations du jury. Vo Francúzsku a na Slovensku vyštudoval francúzsky jazyk, literatúru, pedagogiku a medzinárodné vzťahy. V roku 2005 založil asociáciu Pont Francophone, počas štúdií vo Francúzsku ho zvolili za prezidenta asociácie študentov strednej a východnej Európy. Je laureátom ceny rektora Univerzity Komenského a ceny francúzskeho parlamentu. Posledné roky prednáša doma aj vo svete reálie, biznis a etiketu, literatúru a kultúru vína v diplomacii. Svoje intelektuálne aktivity strieda s komerčnými. Od roku 2009 vlastní spoločnosť – CK Monte Christo zameranú na cestovanie a savoir-vivre vo Francúzsku. Vydal knihy Glamour Paríža, Francúzsky paradox a román Iná, ale stále blízka. Z túžby priniesť na Slovensko vysokú kultúru do gastronómie a kultivovať prostredie a maniere vytvoril v roku 2018 kultúrno-kulinársku inštitúciu Chez Balzac-Bratislava. www.chezbalzac.skwww.monte-christo.sk www.lubomir-jancok.sk